"אם תרצו" נגד המחלקה לפוליטיקה וממשל

זמן קצר לאחר פרסום הצעת ההחלטה בעניין המחלקה לפוליטיקה וממשל פרסם "אם תרצוסרטון המשבח את צעדי המל"ג. "אם תרצו", ארגון ימין קיצוני ששם לו למטרה להשתיק את הקולות הביקורתיים באקדמיה בישראלעומד מאחורי החלטתו האחרונה של הגוף המופקד על הפיקוח על ההשכלה הגבוהה בישראל.

החלטת ועדת המשנה של המל"ג מסמנת את שיאו של מסע השמצה מתוזמר שניהל "אם תרצו" כנגד המחלקה לפוליטיקה וממשל באוניברסיטת בן גוריון. את ההצלחה הזו חייב הארגון ככל הנראה לשניים מתומכיו הנלהבים: שר החינוך גדעון סער, המכהן כיו"ר המל"ג; ופרופ' אברהם דיסקין, שכיהן בוועדת ההערכה הבינלאומית שבחנה את המחלקה.

 המחלקה לפוליטיקה וממשל מצויה על הכוונת של "אם תרצו" מזה זמן. באוגוסט 2010 איים הארגון על נשיאת האוניברסיטה רבקה כרמי שיבריח את התורמים לאוניברסיטה אם לא תפעל "לשים קץ להטיה האנטי-ציונית" במחלקה. בנובמבר 2011 פרסם הארגון דו"ח שיוחד למחלקה ובו נסקר — על פי קריטריונים עמומים שתקפותם מוטלת בספק — שיעור הטקסטים ה"אנטי-ציוניים" וה"אנטי-לאומיים" בחומרי הלימוד. באותו חודש, ובתגובה לכנס שהתקיים במחלקה בנושא אסירים פוליטיים פלסטיניים, הפיצו אנשי "אם תרצו" כרזות המייחסות לחברי המחלקה תמיכה בלינץ' ברמאללה.

החלטת ועדת המשנה של המל"ג מסמנת עליית מדרגה מדאיגה במידת ההשפעה "אם תרצו" על הרשויות הציבוריות בישראל. ה"פלורליזם" שאותו חותרת, כביכול, ועדת המשנה של המל"ג לקדם באמצעות חיסול המחלקה לפוליטיקה וממשל — מונח המככב גם ברטוריקה של "אם תרצו" — הוא כסות לרדיפה ולסתימת פיות שאין בינם לבין מגוון דעות אמיתי דבר וחצי דבר.